fbpx

Thermische bonprinter TP-801

Tonit Afrekensystemen

Thermische bonprinter TP-801

De thermische bonprinter TP-801 die Tonit levert bij de systemen is uitermate geschikt voor gebruik in  de horeca. De printer is inzetbaar in zowel bar als keuken doordat de interfaces van het systeem te verwisselen zijn is er een passende oplossing voor elke situatie te bedenken.

Printer geschikt voor horeca

Omdat de printer is voorzien van een uitgang voor het papier, aan de voorzijde, wordt er voorkomen dat er onverhoopt vocht in kan lopen. De thermische printer is ook afgerond waardoor eventueel geknoeid vocht eenvoudig van de printer af kan lopen.

De snelheid liegt er ook niet om. Met zo’n 300 mm per seconde vliegen de bonnen uit de printer, probeer deze dan maar eens bij te houden.

thermische printer TP-801 close-up

360 Graden

  
N

Spatwaterdicht

N

Hoge printsnelheid 300 mm/s

N

Papier uitgang aan voorzijde

Status-LED Specificatie
Wit Printer staat aan
Groen Printer klaar voor gebruik
Rood Error status ( papier op, klep open, enz.)
Paars Papier bijna op
Blauw Printer is bezig
Thermische printer status LED

FAQ

Wat voor Soort printers Levert Tonit?

Dat is afhankelijk van de geleverde of te bestellen kassa. Indien er geen geïntegreerde printer in uw kassa zit, dient een printer aangeschaft te worden voor het printen van uw bestelbonnen en rekeningen.

Tonit Afrekensystemen levert met name thermische printers, maar ook matrix printers met inktlint behoren tot de mogelijkheden.

Op dit moment is het meest gebruikte model : TP-805

Hoe worden bestellingen in de keuken geprint?

Speciaal voor bestellingen in de keuken kunt u een keukenprinter aanschaffen. Dit bevordert de communicatie tussen de bedieningen de keuken. Bovendien behoren onleesbare bonnen met deze printer tot het verleden. In plaats van een printer heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor KTS keukenschermen.

Wat voor bekabeling wordt er gebruikt?

Voor een printer direct naast de kassa wordt doorgaans een USB printerkabel gebruikt. Bekabeling naar overige printers kan verschillen. Zo worden printers meestal aangesloten over een Cat5 netwerkkabel in een eigen of bestaand netwerk, maar kunnen deze ook serieel aangesloten worden over eenzelfde kabel.

Hoe werkt een thermische printer?

Thermische printers zetten de tekst op papier door gebruik te maken van hittegevoelig papier. Dit papier bevat chemicaliën, die bij verhitting een verbinding aangaan. Dit is te zien als verkleuring op het papier. De verhitting vindt plaats doormiddel van een printkop. De printkop heeft een aantal punten, vergelijkbaar met een matrixprinter, die worden verhit. Het papier wordt onder lichte druk langs deze punten geleid.

Hoe werkt een matrix printer?

Matrixprinters bouwen tekst op met metalen pinnetjes die via een inktlint op het papier worden "geslagen". Op die manier worden teksten, maar ook grafische afbeeldingen op papier gezet. Matrixprinters zijn tegenwoordig nog in gebruik op postkantoren en in bedrijven, waar met doordrukpapier wordt gewerkt. Om die reden worden deze printers vaak ingezet in de keuken waarbij de wens bestaat een dubbele afdruk van de maakbon te krijgen.

Zijn de printers geschikt voor de horeca?

Ja, de printers zijn dusdanig ontworpen dat de papieruitvoer beschermt is. Op deze manier is er een minimale kans dat vocht de printer binnendringt.

p

Formaat

l

Specs

300 mm / seconde printsnelheid
Ethernet, WiFi, Serieel, Bluetooth en Parallel

Productsheet

Download deze hier